Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

"Ultimo Tango" από την ομάδα του Tango Pasiοn


Έξι ζευγάρια από τους καλύτερους χορευτές τάνγκο της Αργεντινής μαζί το νέο αστέρι Leonardo Luizaga και το 10μελές μουσικό σχήμα Sexteto Stazo Mayor, αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας στα μονοπάτια της αργεντίνικης ιστορίας του 20ού αιώνα μέσα από τη νέα παράσταση "Ultimo Tango" της ομάδας του Tango Pasiοn.
Ενός σχήματος ιδιαίτερα αγαπητού στο ελληνικό κοινό που αυτή τη φορά επισκέπτεται τη σκηνή του θεάτρου Badminton με ένα ριζικά ανανεωμένο χορευτικό σχήμα. Ένα εκρηκτικό πολυθέαμα χορευτικής μυσταγωγίας που ξεκίνησε το διεθνές του ταξίδι από το κατάμεστο για τρεις εβδομάδες Theatre des Champs Elysees τον Ιανουάριο του 2009.
Βγαλμένο μέσα από την αστείρευτη και δημιουργική φαντασία του χορογράφου Hector Zaraspe, που μαζί με τις εκπληκτικές φωνές της Marcela Rios και του Nestor Rolan, και τον αιώνιο «έφηβο» μάστερ του μπαντονεόν Luis Stazo (συνιδρυτή της θρυλικής Sexteto Mayor Orchestra μαζί με τον Jose Libertella, ο οποίος πέθανε το 2004 σε ηλικία 71 ετών), ξετυλίγουν σε μια δίωρη απολαυστική παράσταση, τάνγκο ιστορίες με αυθεντικά βιώματα και εικόνες από το Μπουένος Άιρες. Την πόλη που ενέπνευσε το 1982 τον παραγωγό Mel Howard, τον μουσικό Jose Libertella, τον ζωγράφο Ricardo Carpani και τον χορογράφο Hector Zaraspe, ώστε να δημιουργήσουν με την αφρόκρεμα των χορευτών και μουσικών της Αργεντινής ένα μουσικοχορευτικό συγκρότημα που σήμερα θεωρείται συνώνυμο του τάνγκο στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου